Behandlingar

Vi erbjuder en handfull olika behandlingar.

Klippning Läs mer
Stäng

Klippning

När du kommer till oss för en klippning börjar ditt besök med en konsultation, där du och din frisör kommer överens om hur ditt hår ska klippas och vad du vill uppnå med din klippning. När konsultationen är klar blir du schamponerad med en lätt huvudmassage. Sen är det dags för en klipping. Klippningen avslutas med lätt styling efter dina önskemål. Vi avsätter 45 min för denna behandling.
Färg / Toning / Nyansering Läs mer
Stäng

Färg / Toning / Nyansering

När du bokar en färgbehandling innebär det att det läggs en och samma färg över hela håret eller delar av håret. Du och din frisör kommer i början av behandlingen ha en inledande konsultation där ni tillsammans kommer överens om en passande färg utefter dina önskemål. Efter att färgen verkat och sköljts ur avslutas behandlingen med en lätt styling efter dina önskemål. Vi avsätter ca 2 timmar för denna behandling beroende på hur mycket hår du har.
Blekning / Uppljusning / Balayage / Slingor Läs mer
Stäng

Blekning / Uppljusning / Balayage / Slingor

Om du vill blondera, ljusa upp ditt hår eller göra en annan stor förändring rekom- menderar vi att du först rådfrågar oss. Vi kan då bedöma om det vore lämpligt för dig att komma in för en konsultation före din behandling. Vi kan också beräkna ungefär hur lång tid din behandling kommer att ta. I vissa fall behövs först en avfärgning inn- an önskad nyans kan uppnås, detta sker före behandlingen och debiteras på tid. Tiden kan variera men det tar vanligtvis minst 1 timme. Oftast behövs det en nyansering för att uppnå en kallare ton om så önskas.

Balayage är en mer kreativ färgning där man på frihand målar på håret för att få ett mer naturligt resultat.

Folieslingor väver vi slingor i hela håret eller vissa partier för att få det önskade resultatet du vill ha. Denna tekniken gör oftast vid ett ljusare resultat där man vill känna sig ljus istället för att helbleka eller bara få effekt i din färg.

Vi avsätter ca 2,5 timmar för denna behandling.

Barberare Läs mer
Stäng

Barberare

Besöket börjar med en konsultation där vi diskuterar dina önskemål, klädsamma linjer och former. I våra behandlingar så som skäggtrimning och rakning med kniv - ingår alltid vårdande oljor, varma och kalla handdukar för att mjuka upp hud och skäggväxt. Vi avsätter 45 minuter för dessa behandlingar.
Permanent Läs mer
Stäng

Permanent

Inför en lockig permanent rekommenderar vi dig att komma in på en konsultation innan du bokar din tid. Du kan välja en permanent för volym, lockar eller för vågor. Permanent läggs alltid på spolar som finns i en mängd olika varianter beroende på vilket resultat du vill uppnå. Vi avsätter ca 3 timmar för denna behandling
Hårförlängning/tape extensions Läs mer
Stäng

Hårförlängning/tape extensions

GREAT LENGHTS HÅRFÖRLÄNGNING

GREAT LENGTHS ÄR VÄRLDSLEDANDE NÄR DET GÄLLER HÅREXTENSIONS OCH ÄR AV HÖGSTA KVALITE.

Håret är av 100 % äkta från människan och ett så kallat Remy hår, fjällskikt ligger åt samma håll vilket innebär att håret inte kan bli trassligt och smälter fint in i ditt egna hår. Håret genomgår en långsam avpigmentering på 15-20 dagar, håret bleks alltså inte med blekpulver. Där av behålls den höga kvalitén. Sedan färgas håret in på ett liknande skonsamt sätt som man gör med cachmire, resultatet är ett hår med bestående färg. Vi har jobbar med en maskin som värmer fästena med laser och är mycket skonsamt för håret. Fästena blir väldigt små.

KONSULTATION

För att få bästa resultat gör vi alltid en kostnadsfri konsultation här på salongen,du får också svar på dina frågor. Vi tittar på ditt utgångsläge på hår, hur mycket hår som kommer att behövas till din nya frisyr, vilken längd du önskar samt vilka färger som passar dig. Du får ett pris på behandlingen. Vi beräknar att vi har håret på salongen ca 1-2 dagar efter konsultation.

INDISKT HÅR

Great Lengths hår kommer från Indien. Indiskt hår är mycket likt europeiskt hår. Håret är nästan aldrig kemiskt behandlat. När de gifter sig, klipper de av tradition av sig sin hårfläta. De säljer håret, som är av topp-kvalitet. Great Lengths köper det här håret från ett särskilt distrikt i Indien där kvinnorna offrar håret till templen. Därav namnet Tempelhår!

Starkt och vackert hår. Det finns många fördelar med att använda det indiska håret. Det skyddande ytlagret är intakt, ligger “åt rätt håll” och håret är av rätt tjocklek. Nu ska håret genomgå en ca 2-4 veckor lång process på Great Lengths fabrik då färgpigmenten i håret ska frigöras. Därefter färgas det i olika nyanser. Man färgar utan kemikalier med en mycket skonsam metod. Det kan liknas vid natur-metoden för hur lin och ull (cachmire) färgas in. Resultatet är ett hår med bestående färg. Se gärna filmen.

SKÖTSEL

Ha ditt långa hår i en fläta när du sover. Då slits det mindre och blir inte tovigt. Det är mycket viktigt att du borstar ordentligt i hårbotten så att ditt eget hår inte tovar sig in mot hårbotten och orsakar problem. Du tvättar o stylar det som vanligt. Borsta igenom håret ordentligt minst en gång per dag och alltid före tvätt. Borsta även över fästena. Använd en borste med naturhår, på salongen säljer vi borstar som passar. För bästa resultat använd produkter som vi rekommenderar på salong.

MASKIN ULTRASONIC 5000

Teknologi är passionen för Great Lengths internationals och presentationen av Ultrasonic 5000 metoden är resultatet av detta. Denna ”kalla sammansmältning” metoden behöver ingen värme. Great Lengths slingorna fästs via ultrasonisk vibration. Ultrasonic 5000 används på gör att fästena flyter genom kundens hår och in i Great Lengths slingan. Lika flexibel som 3200 Thermal metoden, kan Ultrasonic 5000 uppnå otroliga resultat för kunder med speciella behov, även de med tunt fint hår. Great lengths Ultrasonic 5000, är världens bästa system för isättning av äkta hår slingor.

FÄSTET

Great Lengths har en mycket skonsam teknik. Vi har skapat en ”high-teck” metod för att fästa Great lengths slingor i det egna håret. Denna typ av fästen är tillverkat av polymer, vilka molekylernas struktur är väldigt likt ditt eget hår. Vi använder oss av en ny maskin som smälter fästet med hjälp av laser vilket är väldigt skonsamt för ditt eget hår. Fästet tål både värme och vatten.

LÄNGDER

Håret finns i 5 standard längder. 30, 40, 45, 50, 60 cm. För att du skall få en uppfattning om vilken längd som skulle passa just dig kan du mäta upp ett snöre i önskad längd och sedan hålla den längst ned i nacken eller precis över örat. Alltså inte uppe på huvudet.

PRIS

Priset för extension beräknas på mängd och längd! Man utgår från din tjocklek på det egna håret, så beroende på önskad längd beräknas hur många slingor som kommer att behövas. Ofta behöver ett tjockare hår mer extensions pga att man måste fylla ut från där det egna håret slutar. Ett tunnare hår fäster man oftast färre slingor.

En normal förlängning ligger på 75-150 slingor. Förtjockning från15 slingor och uppåt beroende på önskad tjocklek.

Pris per slinga:

30 cm 67 kr

40 cm 77 kr

50 cm 87 kr

60 cm 99 kr

HÅLLBARHET

Hållbarheten brukar vara 3- 6 månader, beroende på det egna hårets kvalite, tjocklek och till stor del på hur väl du sköter ditt nya hår. Vi tappar normalt ca100 hårstrån om dagen och några av dom blir sittande fast i fästena och har då möjlighet att trassla sig. Därför är borstning av håret väldigt viktigt, att man verkligen borstar i botten med en specialborste som vi säljer på salongen.

URTAGNING

När du vill ta ut håret kommer man tillbaka till salongen för att ta ut det. Vi använder en speciell vätska som löser upp fästena och sedan med hjälp av en tång smular sig fästet och kan lätt tas bort. Detta är inte skadligt för håret om det görs på salong, försök därför aldrig att själv dra ur dom.

Urtagning kostar 750 kr/timme

Feather extensions Läs mer
Stäng

Feather extensions

Det är precis som det låter, fjädrar som man fäster i håret för att få en lite spännande look. Fjädrarna finns i flera färger och mönster. Det är en snygg accessoar för att få till det där lilla extra i sin look. Vi har många olika färger, mönster, tjocklekar och längder. Våra Feather Extensions klarar av att borstas, fönas, plattas eller lockas.
Uppsättning Läs mer
Stäng

Uppsättning

När du kommer till oss för att göra en uppsättning inför en fest eller annan viktig tillställning så går du och din frisör först igenom hur du skulle vilja ha din uppsätt- ning. Din frisör hjälper dig gärna med tips och idéer. För att håret ska vara som bäst inför en uppsättning bör ditt hår vara tvättat och torrt vid ditt besök. Våra frisörer vidareutbildar sig ständigt i ämnet. Vi avsätter ca 1 timme för denna behandling
Bruduppsättning Läs mer
Stäng

Bruduppsättning

En bruduppsättning hos oss tar ca 2 timmar (exklusive makeup) och ett par veckor innan ditt besök har du varit på en konsultation hos din frisör. Konsultationen tar ca 15-30 minuter och då diskuteras bland annat vilka accessoarer du kan tänkas önska. Make up bokas separat och tar ca 1 timme. På bröllopsdagen kan du göra uppsättning, makeup och påklädning hos oss på salongen medan du njuter av ett glas svalkande dryck och kopplar av. Du är varmt välkommen att ta med ett mindre sällskap till salongen. Är ni ett större sällskap, kontakta oss gärna i förväg för att undvika platsbrist. I uppsättningen kan du välja att inkludera accessoarer såsom tiara, slöja eller övriga hårsmycken. Dessa har du själv med dig.
Makeup Läs mer
Stäng

Makeup

Hos oss kan du få allt från lättare vardagsmakeup till fest-, foto- och brud make up. Vi har kunskap och utbildningar från Glo skin beauty. Till försäljning finns make up samt hudvård från Glo skin Beauty. Vi hjälper dig att hitta rätt produkter just för dig.
Tvätt / Föning / Styling Läs mer
Stäng

Tvätt / Föning / Styling

Kom in till oss och få ditt hår grundligt tvättat med schampo, balsam och hårkur. Dessutom får du njuta av en lätt huvudmassage. Efter tvätten fönas ditt hår torrt och stylas enligt dina önskemål. Vi avsätter ca 45 minuter för denna behandling.
Quick fix Läs mer
Stäng

Quick fix

Ska du på fest eller vill du bara få lite extra hjälp med ditt hår? Kom gärna in till oss för en Quickfix på 30 minuter. I behandlingen ingår föning eller styling. Hårtvätt ingår inte, så kom med nytvättat hår.
Hudvård Läs mer
Stäng

Hudvård

Håll ut! Kommer mer inom kort. 

Annars erbjuder vi lite av Glo Skin Beauty hudvårdsserie. 

Naglar Läs mer
Stäng

Naglar

Manikyr
Manikyr är en vårdande behandling som stimulerar tillväxten av nageln samt håller nagelbanden mjuka och smidiga. För den som vill ha det lilla extra för sina händer finns även Paraffinbad. En otroligt skön, vårdande och hudföryngrande lyxbehandling för att få Lena och mjuka händer.

Nagelförlängning
Vill man ha långa naglar så kan vi erbjuda en förlängning. En tipp eller mall sätts på din nagel och förstärks sedan med gele. Design och färger kan kombineras i oändlighet. Snygga och starka naglar som inte går sönder! Återbesök rekommenderas till 3-4 veckor.
Vi jobbar med det högkvalitativa märket Light Elegance.

Shellac
Shellac är ett hållbart gelelack som håller naglarna snyggt målade i 2-4 veckor. Appliceras på din egna nagel och härdas i lampa och ger en snygg glansig finish. Återbesök rekommenderas till 3-4 veckor.
Vi jobbar med det världsledande märket CND Shellac för bästa resultat.

Fransar Läs mer
Stäng

Fransar

Peruk Läs mer
Stäng

Peruk

Om Peruker
Användandet av peruk är mer vanligt förekommande än många tror och kan vara en bra lösning om man drabbats av håravfall av ärftlig orsak, alopeci, vid medicinsk behandling eller till de som inte önskar påvisa cytostatikabehandlingens eventuella biverkning i form av håravfall. Har du en kund som är tunnhårig eller drabbats av håravfall – eller som bara vill byta utseende för en dag? Hos oss hittar du ett brett sortiment av peruker, i en mängd olika frisyrer och hårnyanser.
Hur olika människor väljer att hantera sitt håravfall är individuellt och i slutändan en smaksak. Vissa väljer att lämna huvudet bart medan andra föredrar att använda turban och sjal eller peruk. Oavsett vad din kund själv väljer, är det viktigaste att det känns bra och bekvämt för kunden.
Har du frågor om vårt sortiment av peruker och turbaner – är du alltid välkommen att kontakta oss!


Syntetfiber eller äkta hår
Det vanligaste fibret i våra peruker är syntetfiber. Ett syntetfiber i bra kvalitet är naturtroget och mjukt samt finns i en mängd olika hårnyanser. Fördelen med syntetfiber är att det "håller" frisyren tvätt efter tvätt och är därför lätt att sköta samt styla. Nackdelen med syntetfiber är att det ej tål värme, såsom t.ex. fön, plattång eller locktång. Peruker i syntetfiber rekommenderar vi till kunder som bara ska bära peruk under begränsad tid, i några månader till ett år – just för att det både är naturligt, snyggt och väldigt enkelt!
Ska man bära peruk för en längre tid eller för livet t.ex. vid genetiskt håravfall eller alopeci är det istället många som väljer en peruk i äkta hår eller ett värmetåligt synetfiber. Fördelen med äkta hår och värmetåliga fiber är att det är så nära eget hår du kan komma och att man kan styla med både värmeverktyg och produkter, precis som med ett eget hår. Nackdelen med äkta hår är att det precis som ett naturligt hår påverkas av vind, fukt, sol och regn.
Självklart finns också möjligheten att få peruken måttbeställd helt efter kundens önskemål – vilket innebär att kunden kan få precis den frisyr som önskas.Till våra måttbeställda kollektioner erbjuder vi även andra fiber som t.ex. Cyberhair och V-hair. Dessa fiber är högvärmetåliga och helt unika i sitt slag, med egenskaper både från syntetfiber och äkta hår.